Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Initiatorul unei legi privind detentia, la un pas de arest. Ce decizie au luat deputatii

arest1

Deputatul Nicolae Paun a initiat o lege privind regimul de detentie. Ironia sortii face ca acesta sa fie el insusi la un pas de arest, deputatii urmand sa dea un vot miercuri pe cererile DNA de retinere si arestare in cazul sau si a lui Madalin Voicu.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a luat marti in dezbatere proiectul deputatului care prevede ca: "vizitele la locul de detentie, a copilului/copiilor cu varsta de pana la 14 ani sau a parintilor condamnatului care executa o pedeapsa in regim inchis si nu prezinta grad sporit de risc, de desfasoara fara dispozitiv de separare".

Citeste si: STENOGRAME incendiare: 'Ciorile astea nesimţite', 'Două cuțite în gât la procurori şi mă p*ş pe ei'

De asemnea lege prevede ca "persoanele condamnate care nu prezinta pericol social si au copii minori cu varsta de pana la 14 ani, beneficiaza, cu prioritate de invoiri potrivit legii, pana la maximul admis, in functie de regimul de detentie".

Comisia juridica a respins proiectul deputatului Paun, pentru ca au considerat ca prevedereile initiativei sale tin mai mult de normele de aplicare a legii privind executarea pedepselor.

Vezi AICI acuzaţiile oficiale ale DNA la adresa deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun!

In plus reprezentantii Guvernului au precizat ca normele de aplicare ale acestei legi sunt aproape finalizate si vor fi adoptate prin hotarare de Guvern pana la sfarsitul acestei luni. Totodata, acestia au sublinait ca normele mentionate sunt mai permisive decat prevederile initiativei lui Nicolae Paun.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.