Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înlocuitorul Olguței Vasilescu, despre retragerea fostului ministru: Orice persoană care are o experiență în spate e o pierdere pentru orice Guvern

Marius Budăi, ministrul Muncii, sustine, referitor la decizia Olguței Vasilescu de a isi retrage candidatura pentru un post in Guvernul României, ca orice persoană cu experienta in spate este o pierdere pentru Executiv. Ministrul sustine ca masura nu reprezintă o ''cedare'' a PSD în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

"Doamna ministru a luat o decizie, e decizia dumneaei unilaterală, iar noi avem for care se denumeşte Comitetul Executiv Naţional, unde se vor face propuneri şi se va da şi votul pentru susţinerea acelor persoane. (...) Orice persoană care are o experienţă în spate - şi vorbim şi de experienţă administrativă, în calitate de fost primar, şi experienţă ministerială - este o pierdere pentru orice Guvern", a afirmat Budăi, la Parlament, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Olguţa Vasilescu va candida pe listele PSD pentru europarlamentare, Budăi a spus: "Noi cu toţii, chiar şi dumneavoastră şi eu, avem posibilitatea şi garanţia dată de Constituţie să candidăm unde dorim".

Citeste si Dumitru Buzatu, după retragerea Olguței Vasilescu: PSD nu-și permite suspendarea lui Iohannis

"În calitate de membru al PSD voi susţine întreaga listă pe care o va depune şi o va susţine partidul pentru europarlamentare", a adăugat ministrul Muncii.

El a arătat că nu vede ca pe o ''cedare'' în faţa preşedintelui această retragere a Olguţei Vasilescu.

Despre o eventuală sesizare la CCR pe acest subiect al numirii miniştrilor, Budăi a precizat: "Eu nu fac parte din conducerea partidului, însă vă spun cu siguranţă că se va lua această decizie probabil în intervalul următor sau s-a considerat că trebuie să cedăm noi şi să ne continuăm activitatea".

Marţi, Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că a decis să-şi retragă candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, după o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Decizia a venit dupa ce numirea ei in Guvern a fost refuzata de mai multe ori de Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.