Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înlocuitorul PERFECT pentru carnea de porc în plin scandal al pestei porcine - Prețul e piperat, însă calitatea e una superioară

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

În plină criză a pestei porcine, românii ocolesc porcul românesc, apelând însă la cel iberic. Chiar dacă este mult mai scumpă, carnea de porc spaniol (porcul iberic) îşi face tot mai mult loc în farfuriile românilor! Animalele sunt crescute cu ghinde şi se relaxează în bătaia soarelui întreaga zi. Nu e de mirare că și prețeul este pe măsură!, potrivit Exquis.ro.

Porcii iberici reprezinta o specie unica, obtinuta ca rezultat a mii de ani de selectie si eforturi de adaptare la conditiile naturale din Peninsula Iberica.

In decursul acestui proces de selectie, porcii iberici au dezvoltat o caracteristica genetica singulara, care le permite sa inmagazineze rezerve de grasime infiltrata in masa musculara, dand astfel un aspect marmorat carnii si conferind o consistenta, gust si aroma inconfundabile produselor elaborate cu aceasta materie prima.

Ca aspect general, sunt animale cu piele de culoare cenusiu-inchis, rat ascutit si picioare lungi si robuste. Aceasta culoare este, de altfel, cea care a facut ca in mod popular, jambonul iberic sa fie supranumit si pata negra (gheara neagra).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.