Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înlocuitorul Vioricăi Dăncilă, la Mărășești: şansa normalităţii şi a prosperităţii derivă din respectul faţă de lege

Inquam Photos / Octav Ganea
paul stanescu

Şansa normalităţii şi a prosperităţii derivă din respectul faţă de lege, de muncă, de instituţii, de tradiţii şi de educaţie, a afirmat viceprim-ministrul Paul Stănescu, luni, la ceremonialul militar şi religios "Vrancea Eroică 1917 - 2018", de comemorare a eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, organizat la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti, potrivit Agerpres.

"Cred că trebuie să dăm mână cu mână, să continuăm pe acest drum pe care ni l-am câştigat cu mari sacrificii. Este esenţial ca păstrarea încrederii cetăţenilor în politicile comune, în valorile occidentale să rămână obiectivele noastre prioritare. Avem nevoie de responsabilitate, de integritate, de păstrarea valorilor, de încredere, iar şansa normalităţii şi a prosperităţii derivă din respectul faţă de lege, de muncă, faţă de instituţii, tradiţii şi educaţie. Astăzi, la sărbătoarea a 101 ani de la Bătălia de la Mărăşeşti, vă doresc sănătate, curaj şi încredere în propriile forţe. Haideţi cu toţii să iubim România!", a declarat Paul Stănescu, care în perioada 6 - 13 august exercită atribuţiile premierului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului.

Totodată, el a precizat că sărbătoarea de la Mărăşeşti trebuie să fie prilej pentru "consolidarea unei Românii moderne".

"Sărbătoarea de astăzi trebuie să fie prilej pentru punţi între oameni, pentru consolidarea şi ilustrarea unei Românii moderne şi deschise. În prezent, România este respectată în Europa, în lume, în parteneriatele şi organizaţiile din care face parte şi este apreciată pentru angajamentele asumate în spiritul libertăţii, democraţiei şi al statului de drept", a spus Paul Stănescu.

El a mai arătat că jertfa acestor eroi aminteşte că România "are forţa de a-şi îndeplini marile idealuri".

"Jertfa lor ne aminteşte că România are forţa de a-şi îndeplini marile idealuri chiar şi în cele mai dificile condiţii, iar astăzi idealul de atunci ar trebui transpus într-un efort colectiv la nivelul întregii societăţi de a fi uniţi în diversitate, deschişi la nou, dar fără a uita şi valorifica trecutul, determinaţi în a progresa şi a lupta pentru binele comun. Sunt elemente care ne definesc pe noi, ca popor, care ne ajută să mergem mai departe pe drumul pe care deja ni l-am asumat cu încredere şi speranţă", a mai afirmat Stănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.