Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inmormântare la care au participat zeci de persoane, multe venite din Marea Britanie!

apnews.com
Pakistan, înmormântare
Garda a fost chemată ieri la o înmormântare traveller, unde participau aproximativ 50 de persoane, majoritatea venite din Marea Britanie, pentru a-și aduce un ultim omagiu persoane decedate.
Foarte puțini dintre cei care au participat la înmormântarea din Rathnew, Co. Wicklow purtau măști sau respectau distanțarea socială.
În prealabil, o autorulotă împreună cu un număr de vehicule cu numere de înmatriculare englezești au urmat cortegiul funerar  în cimitirul Rathnew. O scenă a fost ridicată și un sistem audio a fost instalat iar muzica se putea auzi în tot cimitirul.
Un locatar din zonă a sunat la Garda, care a ajuns la fața locului la scurt timp.
Restricțiile actuale de sănătate publică spun clar că doar un număr de maxim zece persoane pot participa la o înmormântare.
Un purtător de cuvânt al Garda a spus că a discutat cu cei prezenți, dar a confirmat că nimeni nu a fost amendat, în ciuda încălcării normelor de sănătate publică. Ronnie Fay, director al grupului pentru drepturile minorității traveller, Pavee Point, a declarat pentru Irish Daily Mail că nu știa de înmormântarea de ieri, dar a recunoscut o serie de astfel de evenimente au avut loc în ultimele săptămâni.
„În ultimele săptămâni, am auzit de mai multe înmormântări care au încălcat regulile COVID-19”, a spus ea. ‘Oamenii au călătorit peste Marea Irlandei pentru a participa la înmormântare, lucru pe care, desigur, l-am descuraja.

Un purtător de cuvânt al Garda a spus: „Garda a ajuns la locul incidentului și au fost identificate o serie de persoane care au încălcat Legea sănătății. Se va pregăti un dosar pentru directorul procuraturii publice. ”

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.