Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înmulțirea cazurilor grave de Coronavirus forțează medicii să improvizeze. La Galați s-au unit paturile ca să încapă mai mulți pacienți

The Local Italy
spital coronavirus

Cadrele medicale de la Spitalul Județean Galați au găsit o soluție de avarie pentru a face față numărului tot mai mare al cazurilor grave de COVID-19. La secția de terapie intensivă, unde ajung pacienții care fac complicații severe, paturile au fost unite astfel încât să încapă mai mulți pacienți. Medicii spun că nu prea mai au soluții dacă numărul pacienților va continua să crească.

În secția ATI sunt 12 paturi și 14 pacienți, iar altul este așteptat să vină, astfel încât cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile. Nimeni nu știe ce se va întâmpla dacă numărul cazurilor va continua să crească. Din cele 14 persoane internate, 8 sunt intubate, iar 6 primesc oxigen prin mască.

Pe lângă problema paturilor, spitalul se confruntă și cu lipsa personalului medical. Trei medici de la secţia ATI au fost detaşaţi la Spitalul "Marius Nasta" din Bucureşti. „Am anunţat DSP Galaţi să ne transfere medici ATI. Nu am primit nici un răspuns până acum. Nimeni nu ne întreabă, nu ne-au întrebat nici când ne-au luat medicii", a spus managerul Alina Dobrea.

La nivel național, sunt 1.092 de români cu COVID-19 la ATI.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.