Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înotătorii americani au minţit că au fost jefuiţi la Rio: Ce au vrut să ascundă

beinsports.com
rio jo

Politia din Brazilia ii acuza pe cei patru inotatori americani care au sustinut ca au fost jefuiti sub amenintarea armei in satul olimpic din Rio ca au mintit.

Potrivit ABC News care citeaza surse din cadrul politiei din Brazilia, inotatorii americani au mintit ca au fost jefuiti de barbati imbracati ca agenti de politie. Mai mult potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, unul dintre sportivi se lupta intr-o benzinarie cu un agent de paza in noaptea in care ar fi avut loc atacul.

Reuters a relatat joi ca inotatorii au platit cu cash pentru pagubele cauzate in benzinarie.TV Globo sustine ca nu a fost vorba de un jaf, ci de o "confuzie" la o benzinarie din Barra da Tijuca. Aici se pare ca sportivii au devastat o usa de la o toaleta, moment in care a intervenit politia. Potrivit agentilor de paza, americanii au devenit agresivi atunci cand unul dintre ei i-a amenintat cu o arma sa nu paraseasca benzinaria. In urma unei discutii, sportivii au fost de acord sa plateasca stricaciunile create.

Inotatorii Gunnar Bentz si Jack Conger au fost opriti, miercuri, de politia braziliana sa se imbarce in avionul cu care urmau sa revina in SUA de la Rio, pentru a da declaratii cu privire la furtul la care sustin ca au fost victime, alaturi de alti doi colegi. Politia a intentionat sa ii opreasca sa paraseasca Rio si pe James Feigen si pe multiplul campion olimpic Ryan Lochte. Primul, care avea bilete la acelasi zbor, nu a fost gasit, iar cel de-al doilea a apucat sa plece din Brazilia. Un judecator a cerut retinerea pasapoartelor inotatorilor, pana la elucidarea cazului de furt in care sustin ca ar fi fost implicati. Totodata, au fost ordonate perchezitii la locurile in care au locuit sportivii.

Lochte si Feigen au sustinut ei si ceilalti doi inotatori au fost jefuiti, duminica, de barbati inarmati in timp ce se intorceau cu un taxi in Satul Olimpic, dupa o petrecere, incident ce a sporit ingrijorarea cu privire la securitatea in timpul JO. Inotatorii ar fi fost obligati sa le dea atacatorilor banii si bunurile personale aflate asupra lor. Insa politia a precizat ca nu a gasit nicio proba care sa sustina acuzatiile celor patru. In declaratiile lui Lochte si Feigen exista contradictii, astfel ca autoritatile braziliene vor sa discute cat mai curand cu sportivii. Lochte ar fi spus ca a fost jefuit de o singura persoana, iar Feigen ca au fost mai multe persoane. O inregistrare video din noaptea presupusului incident ii arata pe cei patru intrand in Satul Olimpic avand la ei portmoneele si alte bunuri personale, pe care le-au scos la controlul de la poarta de acces. In plus, inotatori pareau bine dispusi la intoarcerea in Satul Olimpic, ei neavand comportamentul unor persoane care tocmai au fost victimele unui jaf armat. Politia braziliana a precizat ca deocamdata nu este formulata nicio acuzatie la adresa sportivilor. Potrvit presei americane, Ryan Lochte se afla deja in SUA, anunţă ProTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.