Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS anunță marți măestria lui Florin Cîțu: o să fie publicate datele privind evoluția PIB

deschide.md
financiar fiscal economie finante

Institutul Naţional de Statistică publică marţi date semnal cu privire la evoluţia economiei în trimestrul doi al acestui an, arată Agerpres.

Potrivit cifrelor anunţate în iulie de Statistică, produsul intern brut, date ajustate sezonier, estimat pentru trimestrul I 2021 a fost de 286,198 miliarde de lei preţuri curente, în creştere, în termeni reali, cu 2,9% faţă de trimestrul IV 2020 şi cu 0,1% faţă de trimestrul I 2020.

Pe serie brută, PIB estimat pentru trimestrul I 2021 a fost de 225,051 miliarde de lei preţuri curente, în scădere - în termeni reali - cu 0,2% faţă de trimestrul I 2020.

Comisia Europeană a arătat, recent, că economia României ar urma să crească cu 7,4% în 2021 şi cu 4,9% în 2022, un nivel mai ridicat decât se estima în primăvară, datorită performanţei mai solide decât se previziona a PIB-ului în primul trimestru din 2021.

Proiectul de rectificare bugetară publicat de Ministerul Finanţelor la sfârşitul săptămânii trecute arată că este de aşteptat ca produsul intern brut să înregistreze o valoare nominală de 1.174,9 miliarde de lei, rezultată dintr-o creştere reală de 7% în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.