Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 3% în primul semestru

Facebook
comert cumparaturi carucior supermarket magazin

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 3% în primul semestru

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primul semestru din acest an cu 3% ca serie brută, faţă de perioada similară din 2022, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,9%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate vineri, informează Agerpres.

Creşterea înregistrată pe serie brută, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2023, comparativ cu perioada asemănătoare din 2022, a fost susţinută de majorarea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,4%) şi a vânzărilor de produse nealimentare (+4,2%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,8%.

Pe serie ajustată, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul s-a apreciat în primul semestru al acestui an datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1%.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 2,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-3,6%), vânzările de produse nealimentare (-3,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-1,3%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut, pe ansamblu, în luna iunie 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 1,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-3,6%), vânzările de produse nealimentare (-2,2%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,8%).

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iunie 2023, comparativ cu luna iunie 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 1,5%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,3%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2023, comparativ cu luna iunie 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+5,0%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,7%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.