Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate companiilor s-a majorat cu 19,4%, în ianuarie 2023

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate, în principal, întreprinderilor a crescut în luna ianuarie 2023, în termeni nominali, ca serie brută cu 19,4%, comparativ cu perioada similară din 2022, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

De asemenea, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a fost consemnată în aceeaşi perioadă o creştere cu 21,9%, potrivit Agerpres.

Evoluţia a fost determinată de creşterile cifrei de afaceri din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+23,7%), din activităţile de transporturi (+21,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+19,5%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,8%) şi din activităţile de comunicaţii (+1,8%).

În luna ianuarie 2023, faţă de decembrie 2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut ca serie brută cu 18,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a înregistrat o creştere cu 0,7%.

Diminuarea cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor în perioada analizată, pe serie brută, a fost cauzată de scăderea cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-23,3%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-22,6%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-20,4%), activităţile de comunicaţii (-16,3%) şi din activităţile de transporturi (-12,3%).

Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.