Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Costul orar al forței de muncă, mai mic în trimestrul I din 2022

Marius Sescu
munca de acasa

În trimestrul I din 2022, comparativ cu ultimul trimestrul din 2021, costul orar al forței de muncă în formă ajustată a înregistrat o rată de scădere de 0,47%, a anunțat vineri Institutul Național de Statistică (INS). Conform INS, față de trimestrul IV din 2021, cele mai semnificative scăderi ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în industria extractivă (-11,14%), învățământ (-11,01%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-7,71%), scrie Mediafax.

Cele mai mari creșteri ale costului s-au înregistrat în alte activități de servicii (8,40%), tranzacții imobiliare (5,48%), informații și comunicații (5,11%), respectiv comerț cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor (4,42%). Față de trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forța de muncă a scăzut cu 0,46%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 0,75%. În primul trimestru al anului 2022, comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, costul orar al forţei de muncă a crescut în majoritatea activităţilor economice.

Cele mai semnificative creșteri s-au regăsit în alte activități de servicii (17,23%), informații și comunicații (16,84%), respectiv în hoteluri și restaurante (15,20%). Scădere s-a observat doar în învățământ (-3,12%).

Față de același trimestru al anului precedent, componenta cheltuielilor directe (salariale) cu forța de muncă a crescut cu 8,86%, iar componenta cheltuielilor indirecte (nonsalariale) cu 8,48%

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.