Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS face publică INFORMAŢIA care va scoate românii din sărite: Preţurile din România cresc din nou

preturi

Directorii de companii anticipează, pentru perioada iunie-august, creșterea numărului de salariați în construcții, comerț și servicii, majorări de prețuri și creșterea activității în construcții și comerțul cu amănuntul, arată datele comunicate joi de Institutul Național de Statistică - INS.

„În cadrul anchetei de conjunctură din luna iunie 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creșterea moderată a volumului producţiei. Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra o tendinţă de creștere, în timp ce pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice, ca și pentru activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor, se va înregistra o scădere moderată”, se menționează într-un comunicat al INS.

Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, iar pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creștere moderată în următoarele trei luni.

Potrivit estimărilor din luna iunie 2018, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, o creștere a volumului producţiei. Managerii estimează creșterea moderată a numărului de salariaţi, iar în ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creșterea moderată a acestora.

Potrivit INS, în sectorul de comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creștere a activităţii economice. De asemenea, și volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o creștere. Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creșterea moderată a numărului de salariaţi, dar și creșterea preţurilor de vânzare cu amănuntul.

În fine, conform estimărilor din luna iunie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creștere moderată în următoarele trei luni. În sectorul de servicii se estimează o creștere moderată a numărului de salariaţi, iar preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate, mai arată datele INS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.