DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

INS: Lucrările de construcții au scăzut cu 4,6%, ca serie brută, și 2,6%, ajustat, la opt luni

constructii imobiliare

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 4,6%, ca serie brută, și cu 2,6%, ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în prime opt luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut, a informat luni Institutul Național de Statistică - INS.

Scăderea de 4,6% este reflectată de reducerea cu 8,3% la lucrările de construcţii noi. „Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (5,2%) şi la lucrările de reparaţii capitale (2,2%). Pe obiecte de construcţii, au scăzut clădirile rezidenţiale cu 31% şi clădirile nerezidenţiale cu 0,1%. Creştere a fost la construcţiile inginereşti (9,6%)”, se detaliază în comunicatul de presă al INS.

Ca serie ajustată, în primele opt luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, pe elemente de structură s-a înregistrat o scădere la lucrările de construcţii noi cu 5,4%. În schimb, creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,9%.

De asemenea, între 1 ianuarie și 31 august, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 28,8%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,7%, respectiv cu 1,9%.

În august 2018, față de august 2017, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut pe total cu 10,3%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 16,2% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,1%.

În aceeași perioadă, creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 12,9%, iar, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 42,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,8%. De asemenea, creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 12,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în august 2018, comparativ cu august 2017, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 8,9%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 14,7% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2,1%, iar creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 13,2%.

Pe obiecte de construcţii, în august 2018, comparativ cu august 2017, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut astfel: clădirile rezidenţiale cu 41,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,5%, iar creştere a fost la lucrările de construcţii inginereşti cu 12,6%.

În august 2018, față de iulie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 5%, creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 3,5%, iar o scădere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 1%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri, în august față de iulie, la construcţiile inginereşti cu 15,3% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,3%. Scădere s-a înregistrat la clădirile nerezidenţiale cu 11,1%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în august 2018, comparativ cu iulie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 1,4%, creştere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,3%. Scăderi au fost la lucrările de reparaţii capitale cu 9,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,0%.

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 7% şi la clădirile rezidenţiale cu 0,7%. Scădere s-a înregistrat la clădirile nerezidenţiale cu 10,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.