Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: Lucrările în construcţii au crescut cu 17,6% în primele nouă luni ale anului

constructii imobiliare

Lucrările în construcţii au crescut cu 17,6%, în primele nouă luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, aporturi importante fiind consemnate în cazul reparaţiilor capitale, respectiv la construcţiile inginereşti, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform statisticii oficiale, în intervalul ianuarie - septembrie 2020, în marja creşterii ca serie brută a volumului lucrărilor în construcţii, pe elemente de structură au avut loc rezultate pozitive la lucrările de reparaţii capitale (+56,5%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+39,8%) şi construcţiile noi (+6,4%), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Medicul 'erou', doar un mit? Concluziile unul fost polițist criminalist de la Giulești și Colectiv: 'A încercat să mai dreagă busuiocul, căci se simțea vinovat'

De asemenea, pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri astfel: lucrările de construcţii inginereşti (+19,5%), clădirile rezidenţiale (+18,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+14,2%).

În acelaşi interval de analiză, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 19,3%, creştere reflectată în volumul lucrărilor de reparaţii capitale (+50,9%), al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+46,6%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+7,7%). Totodată, pe obiecte de construcţii, construcţiile inginereşti au înregistrat un volum în creştere cu 23,5%, clădirile rezidenţiale - un plus de 19,1% şi clădirile nerezidenţiale (+15%).

La nivelul lunii septembrie 2020, comparativ cu septembrie 2019, volumul total al lucrărilor de construcţii s-a majorat atât ca serie brută (+18,7%), cât şi ca serie ajustată (+19,2%), ca urmare a activităţilor rezultate în lucrările de reparaţii capitale (+83,4%, respectiv +78,2%) şi al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+16,7%, respectiv +18,8%).

Potrivit INS, raportat la luna august a acestui an, în septembrie 2020, volumul total al lucrărilor de construcţii s-a majorat, ca serie brută, cu 9,8%, iar ca serie ajustată cu 1,6%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.