Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INS: 'Producţia industrială a României a consemnat o creştere de 19% în luna iunie, faţă de luna precedentă'

www.news.ro
hală, fabrică, întreprindere, industrie

Producţia industrială (serie brută) a României a consemnat o creştere de 19% în luna iunie, faţă de luna precedentă, dar a rămas în continuare sub nivelul atins în perioada similară a anului trecut, înregistrând o scădere de 11,3%, anunță INS, potrivit Mediafax.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a crescut în iunie cu 16,2% faţă de mai 2020 şi a scăzut cu 14,3% faţă de mai 2019, arată datele transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

În perioada ianuarie-iunie 2020, producţia industrială a fost mai mică cu 16,4% ca serie brută şi cu 16,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, faţă de perioada similară a anului trecut.

Citește și: Vasile Blaga îi distruge visul lui Traian Băsescu: NU poate învia vechiul PDL

În luna iunie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 19,0%, datorită creşterii industriei prelucrătoare cu 24%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 1,5%, respectiv cu 0,6%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 11,3%, ca urmare a scăderilor din industria extractivă cu 17,8%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a înregistrat scăderi de 11,2%, iar industria prelucrătoare de 10,9%.

În primele şase luni ale anului producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 16,4% faţă de perioada similară a anului trecut, ca efect al scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-18,2%), industria extractivă (-11,1%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,8%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.