Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insecte moarte, mucegai, rugină: inspectorii OPC au găsit PRĂPĂD în magazinele din Giurgiu

stirileprotv.ro
patiserie constanta inchisa OPC

Vitrine cu resturi de alimente și insecte moarte, camere frigorifice cu mucegai și rugină, dar și jucării periculoase, cu risc de sufocare, fără etichete, brichete fără siguranță pentru copii, cosmetice și măști fără etichete au fost confiscate de inspectorii OPC din magazine din Giurgiu.

Vezi și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL .

  • Comisarii OPC au găsit în magazine din Giurgiu produse alimentare care nu respectau condițiile de depozitare, produse alimentare și nealimentare fără etichete sau fără informații complete pe etichete. Alți operatori economici foloseau spații de expunere sau depozitare neigienice (vitrine cu rugină sau deteriorate, cu resturi de alimente și insecte moarte, camere frigorifice cu mucegai și rugină).
  • De asemenea, comisarii au găsit la comercializare jucării periculoase, cu risc de sufocare, fără etichete, brichete fără siguranță pentru copii, cosmetice și măști fără etichete.
  • Au mai fost găsite materii prime congelate fără etichete, produse păstrate în spațiul de producție, la temperatura camerei, o bucătărie neigienizată, ustensile de bucătărie deteriorate.

Verificările comisarilor de la Protecția Consumatorilor s-au făcut la 15 operatori economici din Giurgiu și au fost date 22 de sancţiuni, din care 20 de amenzi cu valoare de 218.000 lei. Alte două au fost avertismente.

De asemenea, au fost confiscate 933 kg de produse alimentare, în valoare de 11.189 lei și pentru 1.710 jucării și baterii, în valoare de 5.590 lei. S-au mai confiscat, până la remedierea deficiențelor un număr de 5.436 de produse textile, produse de marochinărie, încălțăminte, jucării, trolere, în valoare de 98.535 lei.

O autoservire a fost oprită temporar, iar o măcelărie - carmangerie a fost închisă pentru șase luni. Aceeași măsură s-a luat și pentru încă 5 operatori economici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.