Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insolvenţa Mediafax Group: Datorii imense şi o mişcare strategică a lui Adrian Sârbu

mediafax

Mediafax Group a intrat oficial în insolvenţă, pe 16 decembrie 2014, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Cererea a fost înregistrată de către grupul de presă deţinut de Adrian Sârbu. Tribunalul Bucureşti a desemnat ca administrator judiciar provizoriu pe KPMG RESTRUCTURING SPRL.

Termenul pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor este 2 februarie 2015, tabelul preliminar al creditorilor urmând să fie comunicat la 23 februarie 2015. După soluţionarea eventualelor contestaţii, forma definitivă a tabelului creditorilor va fi afişată la 23 martie 2015. Prima Adunare a creditorilor se va desfăşura la data de 2 martie 2015.

Datorii enorme într-un timp scurt

Societatea MEDIAFAX GROUP SA a fost înfiinţată în anul 2010, fiind specializată pe activităţi de editare a revistelor şi periodicelor. Firma a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 89.402.878 lei şi un profit net de 1.890.210 lei, iar la finalul anului 2013 a raportat afaceri de 77.403.430 lei, pierderi de 11.781.211 lei şi datorii totale de 68.374.578 lei. La data de 30 septembrie 2014, societatea înregistra restanţe de plată către bugetele de stat în valoare cumulată de 5.328. 784 lei, pentru achitarea cărora fuseseră acordate înlesniri.

În documentaţia depusă la Tribunal în vederea deschiderii procedurii insolvenţei, reprezentanţii firmei au arătat că societatea nu-şi poate achita datorii scadente în valoare de 62.091.457,4 lei, ca urmare a conjucturii economice nefavorabile, competiţiei de pe piaţă, a situaţiei financiare a clienţilor, precum şi din cauza instituirii unor măsuri asiguratorii de către Direcţia Generală Antifraudă, scrie antitepari.ro.

Manevra lui Adrian Sârbu

Mediafax Group reuneşte operaţiunile de presă scrisă, online şi agenţie de presă controlate în România de Adrian Sârbu, fostul şef de la Pro TV: Gândul.info, agenţia Mediafax, Ziarul Financiar, Business Magazin.

În septembrie 2014, Adrian Sârbu a înfiinţat o nouă societate, MEDIAFAX MALL SRL, cu acelaşi obiect de activitate ca şi MEDIAFAX GROUP SA. În noua firmă, Adrian Sârbu este asociat cu 99% din părţile sociale, iar ALERRIA BUSINESS CONSULTING SRL deţine 1% din capital. Iniţial, în funcţia de administrator fusese numită Roxana Dorina Grigoruţă, care este şi preşedinte al CA la MEDIAFAX GROUP SA, dar în decembrie 2014 aceste atribuţiuni au fost preluate de Adrian Sârbu, care figurează în prezent ca director general al MEDIAFAX MALL SRL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.