Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insoventa persoanelor fizice trece de Comisia Juridica. Cum au votat deputatii

insolventa

Legea insolventei persoanelor fizice care va permite cetatenilor care nu isi mai pot platii datoriile sa evite o executare silita a trecut de Comisia Juridica si va ajunge miercuri in plenul Camerei Deputatilor la vot final. Deputatii au avizat favorabil proiectul cu 11 voturi pentru si o abtinere din partea deputatului PNL Gabriel Andronache care sustine ca proiectului i s-au adus atatea amendamente incat nu mai seamana cu varianta adoptata de Senat.

Proiectul prevede ca românii care au datorii la bănci şi nu le pot rambursa să-şi poată declara insolvenţa, astfel încât să plătească sumele restante în termen de cinci ani şi să nu fie executaţi silit.

De asemenea, nu se va acumula nicio dobândă penalizatoare, penalitate sau alt tip de cost la datoriile existente la data deschiderii procedurii.

Conform proiectului, o persoana poate cere instanţei începerea procedurii de insolvenţă dacă este în incapacitate de a-şi achita datoriile în decurs de 30 de zile de la data scadentă a acestora.

De asemenea, un creditor poate depune o cerere pentru aplicarea procedurii de insolvenţă unui debitor dacă poate dovedi că acesta nu are capacitatea de a-şi achita datoriile.

Odată cu începerea procedurii de insolvenţă, debitorul nu poate dispune de bunurile sale fără acordul prealabil al administratorului judiciar, cu excepţia tranzacţiilor obişnuite.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.