Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INSP: 101.059 de infecţii respiratorii acute înregistrate în perioada 12-18 decembrie

Agerpres
INSP

În perioada 12 - 18 decembrie au fost raportate la nivel naţional 101.059 de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii, a informat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 37.770 de cazuri, informează Agerpres.

"Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a depăşit în această săptămână nivelul mediu calculat pentru acest sezon (938,2%000). Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu răspândire locală în judeţele Braşov, Cluj, Sibiu, Ilfov şi Bucureşti şi cazuri sporadice în unele judeţe. S-a înregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivităţii pentru acelaşi tip de virus gripal la cazurile testate a fost de peste 10%)", afirmă sursa citată.

Potrivit INSP, au fost raportate 63 de cazuri confirmate de gripă (17 cu virus AH3, 7 cu virus AH1, 37 cu virus gripal A nesubtipat şi 2 cu virus gripal B).

De la începutul sezonului, au fost raportate 114 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul.

În perioada de referinţă au fost raportate 1.644 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 1.002 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 57 cazuri înregistrate înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Un număr de 1.398.650 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la data de 18 decembrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.