Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INSP: 44,5% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Cluj, Constanţa şi Suceava, în ultima săptămână

adevarul.ro
virus covid delta

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, în săptămâna 9 - 15 august, 44,5% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Cluj, Constanţa şi Suceava, potrivit agerpres.ro.

Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, postat pe site-ul INSP, 82,4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate împotriva SARS-CoV-2.

Mai mult de jumătate (51,6%) din totalul deceselor la persoane infectate cu noul coronavirus s-au înregistrat în judeţele Iaşi, Suceava, Caraş-Severin, Bacău şi Galaţi.

De asemenea, 97% dintre decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate anti-COVID, iar 3% la persoane imunizate cu schema incompletă.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor de COVID-19 a fost înregistrat la personal medical.

Conform INSP, 86,1% din totalul deceselor s-au înregistrat la persoane peste 60 ani, iar 57,5% au fost la bărbaţi. 94,6% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată, indică sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.