Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INSP: Se înregistrează tot mai multe decese din cauza COVID-19 în rândul persoanelor cu afecțiuni cronice

www.medicircle.in
Decese Covid

Bolile cardiovasculare continuă să ocupe locul întâi, urmate de bolile renale cronice şi de cancer ca factori de risc de deces pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, arată o analiză publicată pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică, informează AGERPRES.

Analiza orientativă a INSP are ca sursă de date fişele de supraveghere pentru 21.766 de cazuri confirmate completate de spitale şi DSP, cu sprijinul CRSP. Numărul de decese cu COVID-19 la care se referă analiza a fost de 1.323.

Citește și: Gabriela Firea îi bate obrazul lui Ludovic Orban: ‘Este proiectul pe care eu, împreună cu Institutul Matei Balș, condus de profesorul Adrian Streinu-Cercel, l-am inițiat încă din primăvară’

Potrivit INSP, sexul masculin continuă să reprezinte factor de risc pentru deces. Totodată, a crescut puterea asocierii dintre factorii de risc şi deces.

"Din cele 21.766 cazuri confirmate cu COVID-19, cele pentru care au fost menţionate boli cardiovasculare au avut o probabilitate de 3,48 ori mai mare de evoluţie către deces, comparativ cu cele la care aceste afecţiuni au lipsit", indică analiza INSP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.