Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNSPĂIMÂNTĂTOR Ce le va face Guvernul copiilor care prezintă simptome de coronavirus în timpul orelor de curs

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala evaluare nationala

Ludovic Orban a decis începerea anului școlar în 3 scenarii: roșu, galben și verde. Acolo unde numărul de cazuri de infectări este sub unul la mia de locuitori în ultimele 14 zile, se aplică planul verde, adică va fi permisă prezența fizică la școală. În localitățile cu până în 3 cazuri la mia de locuitori se aplică scenariul galben, în care se va merge la școală prin rotație și se va face și învățământ online. În scenariul roșu, de peste 3 cazuri la mia de locuitori, cursurile sunt suspendate, iar orele vor fi doar online.

În această situație, părinții se întreabă ce se va întâmpla dacă copilul lor va manifesta simptome chiar în timpul orelor. Secretarul de stat de la Ministerul Educației, Luminița Barcari, a explicat ce se va întâmpla cu elevii și lucrurile sunt înspăimântătoare: elevul va fi scos din clasă, izolat singur într-un spațiu, până când părinții vor veni și îl vor duce la spital, unde va fi testat.

Citește și: Vești importante! Guvernul ar putea introduce noi taxe

”Dacă în cazul în care preșcolarii și elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau simptomatologie specifică infectării SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare, adică este copilul izolat într-o sală specială, este anunțat părintele care vine și merge cu el la medicul de familie. În cazul în care se confirmă îmbolnăvirea lui cu SARS-CoV-2, deci la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire într-o clasă, se suspendă cursurile școlare ale clasei respective pentru o perioadă de 14 zile. La apariția a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire în clase diferite ale aceleiași unități de învățământ, se suspenda cursurile școlare ale unității de învățământ pe o perioadă de 14 zile de la data de debut a ultimului caz.”, a spus Barcari la Radio România Actualități.

Citește și: Video Cumătrul lui Emi Pian face campanie pentru PNL! A trecut la amenințări fără precedent .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.