Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecția Muncii continuă controalele privind respectarea măsurilor ce se aplică în perioadele cu temperaturi extreme

inspectia muncii munca la negru angajati

Inspecția Muncii, prin intermediul inspectoratelor teritoriale de muncă, va continua controalele privind respectarea măsurilor ce se aplică în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, se arată într-un comunicat de presă al instituției remis, joi, Agerpres.

"Nu vrem să speriem angajatorii cu amenzi, scopul controalelor este să-i determinăm pe aceștia să respecte obligațiile pe care le au când se înregistrează temperature extreme și angajații să se bucure de maximum de protecție când sunt expuși la caniculă. Inspectorii de muncă își vor îndeplini atribuțiile, indiferent condițiile climatice și se vor asigura că lucrătorii au înțeles ce drepturi au iar angajatorii știu căror reguli trebuie să se conformeze pentru a le asigura protecția", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Potrivit unui comunicat al instituției, angajatorii sunt obligați să asigure condiții minime pentru menținerea stării de sănătate a salariaților, respectiv reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea ventilației la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, asigurarea apei minerale, câte 2-4 litri de persoană pe schimb, asigurarea echipamentului individual de protecție și asigurarea de dușuri.

Nerespectarea prevederilor Ordonanței 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață se sancționează cu amendă de la 1.500 — 2.500 lei. În luna iulie, inspectorii de muncă au aplicat 609 sancțiuni contravenționale, din care 596 avertismente și 13 amenzi în valoare totală de 71.000 de lei, dintr-un total de 628 de deficiențe constatate, în urma controalelor efectuate la 1.412 de unități cu 169.459 de salariați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.