Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat: Legături suspecte între un procuror cunoscut, Dacian Cioloş şi USR

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat pe tema unor legături suspecte între procurorul Bogdan Gabor, fost membru CSM, şi mai mulţi oameni politici. Inspecţia Judiciară a confirmat informaţia pentru STIRIPESURSE.RO.

Sesizarea ar viza informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că actuala conducere a Asociaţiei Procurorilor din România ar fi descoperit în serverele asociației mail-uri transmise de fosta conducere, adică de procurorul Bogdan Gabor, fost membru CSM, către Dacian Cioloș, dar și către membrii USR. Mesajele ar conține, conform informaţiilor difuzate de Antena 3, indicaţii cu privire la pozițiile publice pe care politicienii ar fi trebuit să le aibă în legătură cu subiectele din justiție.

CITEȘTE ȘI: Planta MINUNE care te vindecă de mai multe boli: Unde o poţi găsi

Inspecţia Judiciară urmează să efectueze verificări prealabile pentru a stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare. Dacă aceste indicii există, se va trece la faza anchetei propriu-zise, care se poate finaliza cu exercitarea acţiunii disciplinare. În final, Secția pentru procurori a CSM va stabili dacă se impun sancțiuni, iar decizia Secţiei poate fi contestată la instanţa de contencios-administrativ.

Procurorul Bogdan Gabor și-a anunțat, pe 24 septembrie, demisia din calitatea de președinte, membru în Consiliul Director și membru al Asociației Procurorilor din România (APR), invocând prezenţa "nestatutară" a procurorului Elena Iordache în ședința CSM din 19 septembrie. Ulterior, Elena Iordache a fost aleasă preşedinte al APR. Iordache este procuror la Parchetul General, fiind magistratul care instrumentează dosarul în care sunt vizaţi Lucian Onea, fost şef DNA Ploieşti, şi Mircea Negulescu.

CITEȘTE ȘI: Lucrurile simple care îți ÎNCETINESC metabolismul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.