Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecţia Muncii a sancţionat săptămâna trecută 764 de firme pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei

inspectia muncii munca la negru angajati

Reprezentanţii Inspectoratelor Teritoriale de Muncă au verificat, în perioada 27 iulie - 1 august, un număr de 1.996 de angajatori cu privire la aplicarea legislaţiei de combatere a pandemiei şi au aplicat sancţiuni pentru 764 dintre aceştia, potrivit unui comunicat remis luni de Inspecţia Muncii, potrivit Agerpres.

Societăţilor comerciale cu nereguli constatate în domeniul respectării prevederilor combaterii pandemiei li s-au aplicat 1.026 de sancţiuni contravenţionale, din care amenzi în valoare totală de 265.500 lei. Un număr de 357 de măsuri de remediere a neconformităţilor au fost stabilite de inspectorii de muncă.

Cele mai multe controale realizate săptămâna trecută pentru combaterea pandemiei au fost la firme din Gorj (379 de firme controlate), Constanţa (176 companii controlate), Cluj (104) şi Braşov (87 companii controlate).

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

Acele mai multe amenzi au fost acordate angajatorilor din Cluj (78 de companii amendate), Harghita (25) şi Constanţa (24 de angajatori amendaţi).

Acţiunile de verificare desfăşurate de reprezentanţii Inspectoratelor Teritoriale de Muncă au vizat şi celelalte prevederi legale privind relaţiile de muncă şi respectarea securităţii în muncă. Pe acest segment au fost aplicate amenzi în valoare de 4,643 milioane de lei, din care 4,378 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi ale securităţii şi sănătăţii în muncă.

În cadrul verificărilor au fost depistate 189 de persoane care desfăşurau muncă fără forme legale şi per total au fost dispuse 1.742 de avertismente şi 3.712 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate în domeniul legislaţiei privind relaţiile de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.