Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecția Muncii a strâns din amenzi 6 milioane de lei în doar 10 zile: Peste 300 de persoane prinse că munceau 'la negru'

inspectia muncii munca la negru angajati

Inspecţia Muncii anunţă că, în urma controalelor făcute de inspectoratele teritoriale de muncă, în primele zece zile ale lunii iulie, au fost date amenzi de peste 6 milioane de lei, fiind găsite peste 300 de persoane care munceau fără forme legale, anunță news.ro.

”În perioada 1- 10 iulie 2020, Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfăşurat acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 6.074.600 de lei”, arată instituţia, într-un comunicat de presă transmis luni.

Citește și: Monica Anisie: ‘Unii elevi vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică’

Astfel, au fost găsite 315 persoane care desfăşurau muncă fără forme legale.

Totodată, au fost dispuse 3.013 avertismente şi 6.287 de măsuri de remediere a neconformităţilor.

De asemenea, în perioada 20 mai - 10 iulie, Inspecţia Muncii a desfăşurat controale pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în urma cărora inspectoratele teritoriale de muncă au aplicat 4.260 de sancţiuni contravenţionale, din care amenzi în valoare totală de 368.630 lei. Astfel, au fost sancţionaţi 3.072 de angajatori, din 9.340 controlaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.