Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectoarele care au verificat DNA, ironie usturătoare pentru Kovesi - DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea
bilant dna Kovesi

Inspectorii care au făcut controlul la DNA au formulat mai multe răspunsuri separate la criticile aduse de DNA. În unele cazuri, inspectorii recunosc erorile constatate de conducerea DNA, în altele îşi menţin poziţia privind neregulile constatate. Inspecţia Judiciară a furnizat răspunsurile în urma criticilor publice formulate de şefa DNA în şedinţa secţiei de procurori a CSM.

Unul dintre răspunsurile formulate aparţine inspectoarelor Monica Pleşea şi Mihaela Hitruc. Acestea îşi menţin afirmaţiile potrivit cărora tonul folosit în discuţiile cu ele de procurorul şef al DNA era "uşor ameninţător".

"Tonul folosit nu a fost nepoliticos, dar a fost imperativ, autoritar şi uşor ameninţător. Invariabil, după aceste episoade, procurorul şef direcţie se aşeza lângă inspectorii Rădescu Elena şi Prisacariu Cornelia Irina, cu care purta discuţii amicale", spun cele două.

Vezi şi: Rovana Plumb îl acuză de MINCIUNĂ pe Mihai Tudose. Mărturii din şedinţa PSD în care şi-a anunţat demisia

În obiecţiuni, DNA a precizat că şeful instituţiei a primit o caracterizare copiată din cărţile de management, inspectorii precizând că este "o încadrare a unui comportament al unui conducător de instituţie, perceput în mod direct, într-un tipar studiat şi reţinut în procesul complex reprezentat de învăţarea materiei". "

Răspunsul celor două inspectoare este o ironie usturătoare pentru şefa DNA. Monica Pleşea şi Mihaela Hitruc fac o aluzie la teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, verificată de CNADTCU, instituţie care a stabilit că 4% din conţinut este plagiat.

"Dacă, totuşi, se insistă, în opinia conform căreia frazele ar fi fost copiate, considerăm că, în cuprinsul vast al raportului, acestea se încadrează mult sub pragul general acceptat de 4%", spun inspectoarele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.