Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rovana Plumb îl acuză de MINCIUNĂ pe Mihai Tudose. Mărturii din şedinţa PSD în care şi-a anunţat demisia

Inquam Photos / Octav Ganea
rovana plumb

Rovana Plumb, ministrul demisionar al Fondurilor Europene, îl acuză pe minciună pe premierul Mihai Tudose. Aceasta a relatat la Antena 3 felul în care s-au desfăşurat lucrurile în şedinţa CEx a PSD în care şi-a anunţat demisia.

Premierul Mihai Tudose a declarat joi seara, după şedinţa CEx, că Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh i-au prezentat demisiile imediat după izbucnirea scandalului cu DNA, însă le-a refuzat şi le-a convins, cu ajutorul lui Liviu Dragnea, să rămână în funcţii. Rovana Plumb neagă vehement că ar fi făcut un asemenea gest. "În ceea ce mă priveşte, nici vorbă!", a afirmat ministrul demisionar.

"Atât Sevil, cât şi Rovana, imediat după ce au primit citaţiile la DNA, au venit să-şi prezinte demisia. Le-am oprit, i-am sunat pe Liviu şi pe alţi colegi şi am reuşit să le oprim, tocmai pentru a nu fi un semnal de degringoladă în Guvern, dar cele două colege au ajuns la limita răbdării. În special Sevil o ţine aşa din decembrie. N-am absolut nimic (...) să le reproşez, ba mai mult (...), sper că Sevil va accepta să lucreze în aparatul guvernamental, fiindcă chiar este extraordinar de bună pe ceea ce face", spunea Tudose, joi seara, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Vezi şi: Partidul preşedintelui Dodon cere declararea lui Traian Băsescu persona non-grata în Republica Moldova

Vezi şi: Dragnea, atac fără precedent la Iohannis: 'Să nu se mai refere la PSD niciodată'

Rovana Plumb a relatat că în şedinţa de joi şi-a exprimat verbal decizia de a demisiona, decizie luată duminică seara, imediat după interviul premierului Mihai Tudose la Antena 3, în care acesta a vorbit despre miniştrii cu probleme penale care strică imaginea Guvernului. Sevil Shhaideh a prezentat chiar o demisie scrisă în şedinţa de joi. Membrii Comitetului Executiv Naţional PSD ar fi încercat să le convingă să revină asupra deciziei şi să-l convingă şi pe Mihai Tudose să renunţe la ameninţarea că demisionează dacă miniştrii cu probleme penale nu sunt remaniaţi. Până la urmă, cum nici Tudose, nici cele două femei ministru nu au dat înapoi, s-a renunţat la dorinţa de luare a unei decizii prin vot şi s-a acceptat deznodământul cunoscut.

Ministrul demisionat al Fondurilor Europeane mai spune că deciziile luate la ședința CEx a PSD au avut un singur scop, acela de a nu pune la îndoială continuitatea guvernării.

”Principala noastră preocupare a fost să menținem guvernarea. Pentru că trebuie să mergem înainte, pentru că nu trebuie să fie niciun semn de întrebare asupra guvernării, au trebuit luate niște decizii. Aceasta a fost prioritatea noastră” a explicat Rovana Plumb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.