Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a dat amenzi de 1,7 milioane de lei în urma controalelor de pe A1 şi pe DN1

masina autostrada

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) a aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei, în urma unor controale eectuate timp de şase zile pe A1 şi pe DN1, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, informează News.ro.

”ISCTR continuă în forţă controalele, inclusiv la transportul de lemn: sancţiuni de peste 1,7 milioane de lei. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier nu dă înapoi şi înteţeşte ritmul controalelor pentru transportul de marfă - şi, foarte important, inclusiv pentru materialul lemnos. Timp de 6 zile, fără întrerupere, 16 echipaje au verificat pe A1 şi pe DN1 601 vehicule şi 41 de operatori economici, aplicând sancţiuni de peste 1,7 milioane de lei (1,3 milioane de lei pentru transportatorii de marfă şi 400.000 de lei pentru operatorii economici)”, scrie Drulă.

Scopul acestor controale este de a proteja infrastructura de uzura provocată de camioanele încărcate peste limita legală, de a spori siguranţa rutieră (inclusiv prin verificarea tahografelor) şi de a sprijini transportatorii corecţi, afirmă oficialul.

”Câteva date suplimentare despre amploarea acestor controale: 226 de vehicule cântărite, 154 de vehicule au fost imobilizate (prin reţinerea plăcuţelor de înmatriculare), până la intrarea în legalitate, 226 de procese verbale de constatare a contravenţiilor au fost întocmite, 257 de contravenţii au fost sesizate, 6 dispozitive de manipulare au fost descoperite (acestea modifică datele înregistrate de tahografele montate la bordul vehiculelor de transport de marfă, cu consecinţe periculoase pentru siguranţa rutieră şi şoferi)”, adaugă Drulă.

Ministrul spune că aceste controale vor continua.

”Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârşit pe bune. Nu le vom opri, ba din contră - am cerut I.S.C.T.R., care are o nouă conducere începând cu luna iulie, să accelereze ritmul lor şi să le extindă în absolut toată ţara. Doar aşa putem proteja infrastructura şi susţine transportatorii de bună-credinţă”, mai spune ministrul Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.