Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorii antifraudă au dat lovitura, identificând un prejudiciu uriaș adus statului. Vizată este o companie de transport mărfuri

Agerpres
anaf logo

Un operator economic ce desfăşura activităţi în domeniul transportului de mărfuri a prejudiciat bugetul de stat cu 7,8 milioane de lei, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"În perioada 20 - 23 noiembrie 2023, inspectorii Antifraudă au finalizat investigaţiile şi verificările demarate la un operator economic ce desfăşura activităţi în domeniul transportului de mărfuri. Ca urmare a verificărilor efectuate s-a constatat că acesta a creat circuite economice prin tranzacţii cu aparenţă de legalitate în cazul circulaţiei mărfurilor şi prestării serviciilor, a deductibilităţii TVA şi cu scopul vădit de a crea un avantaj fiscal ilicit prin introducerea în evidenţa fiscală a unor cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale. Prejudiciul cuantificat în această cauză este în valoare totală de 7,8 milioane lei", se arată în comunicatul ANAF.

Pentru continuarea cercetărilor urmează a fi sesizate autorităţile de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/ 2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.