Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorii au descins la cafenelele de fițe din București: 5 unități au fot închise. Produse expirate sau de calitate net inferioară față de meniu

bd decebal

Activitatea a cinci firme din zona comercială Piața Alba Iulia din Capitală a fost oprită temporar în urma unor verificări ale inspectorilor ANPC. Au mai fost date șase avertismente și amenzi de 120.000 de lei.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a verificat modul în care respectă prevederile legale 15 firme care își desfășoară activitatea în zona comercială Piața Alba Iulia (Bulevardul Decebal, Bulevardul Burebista) din Capitală, informează Mediafax.

În urma acțiunilor de control au fost aplicate amenzi contraventionale în valoare totală de 120.000 de lei, 6 avertismente și s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru 5 operatori economici.

Printre operatorii economici sancționați s-au numărat restaurante, cofetării și cafenele.

Printre abaterile constatate s-au numărat utilizarea la preparare a unor produse expirate, folosirea unor materii prime și produse finite congelate și refrigerate fără elemente de identificare sau ambalate cu dublă etichetare și folosirea de agregate frigorifice neigienizate.

„Unele ingrediente din listele meniu sunt înlocuite, în preparate, în realitate, cu produse de o calitatea inferioară. Schimbarea stării termice a produselor și preparatelor, care sunt depozitate la temperaturi de -18 grade C, deși conform mențiunilor de pe etichetă condițiile de păstrare sunt prevăzute la 0-4 grade C sau depozitarea unor preparate calde în agregate frigorifice”, sunt alte deficiențe constatate de inspectori.

De asemenea, s-a mai constatat existența peretilor cu plăci de faianță crăpate sau lipsă, a tavanului neigienizat, cu praf, pânze de păianjen, pete de fum, iar la nivelul tubulaturii, cu praf și grăsime, a pavimentului cu acumulare de impurități. Totodată, inspectorii susțin că au fost expuse spre vânzare către consumatorul final preparate care nu au menționat faptul ca provin din produs congelat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.