Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorii vamali au dat lovitura: Haine contrafăcute în valoare de peste 800.000, descoperite într-un automarfar

gunoi deseuri

Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor - Serviciul Coordonare Echipe Mobile au descoperit într-un automarfar sosit din Turcia aproximativ 11.400 de articole vestimentare, în valoare de peste 800.000 euro, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Conform unui comunicat remis, miercuri, în data de 15 iunie 2021, inspectorii vamali, în timpul desfăşurării unei acţiuni în trafic, au oprit un autocamion înmatriculat în România, care transporta textile din Turcia pentru o firmă din România. La volanul automarfarului se afla un cetăţean turc în vârstă de 43 ani.

"Ca urmare a analizei de risc specifice şi verificării documentelor de transport prezentate autorităţii vamale s-a dispus efectuarea controlului fizic asupra mărfurilor aflate în regim de tranzit vamal. Astfel, mijlocul de transport a fost condus la Biroul Vamal de Interior Slobozia unde, ca urmare a controlului vamal, au fost identificate mărfuri susceptibile de încălcare a unor drepturi de proprietate intelectuală. Inspectorii vamali au descoperit peste 11.400 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute care daca ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă ar fi avut o valoare de peste 800.000 de euro", se menţionează în comunicat.

În derularea controlului vamal echipele mobile ale autorităţii vamale au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul ITPF Giurgiu.

Conform prevederilor legale, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

"Verificările în cauză vor fi continuate de către organele de poliţie sub aspectul săvârşirii unor fapte de natură penală", precizează reprezentanţii DGV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.