Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorul general adjunct al Pentagonului a demisionat, la puţin peste o lună după ce Donald Trump îl înlăturase de la şefia inspecţiei

Tha New York Times
Donald Trump

Inspectorul general adjunct al Departamentului american al Apărării, Glenn Fine, a demisionat marţi, la puţin peste o lună după ce preşedintele Donald Trump îl înlăturase din funcţia de inspector general interimar al Pentagonului, transmite Reuters.

În momentul demiterii sale, Glenn Fine se pregătea să preia conducerea echipei care va supraveghea punerea în aplicare de către administraţie a giganticului plan de susţinere a economiei americane, de 2.300 miliarde de dolari, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

'Rolul Inspectorilor Generali este o forţă a sistemului nostru de guvernare. Ei asigură o supraveghere independentă pentru a ajuta la îmbunătăţirea operaţiunilor guvernului într-un mod transparent', a declarat marţi Fine într-un comunicat.

'După mulţi ani petrecuţi în Biroul Inspectorului General din Departamentul Justiţiei şi din Departamentul Apărării, cred că pentru mine a sosit timpul să demisionez şi să-i las pe alţii să îndeplinească acest rol vital', a adăugat el.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

În ultimele săptămâni, Trump a demis cinci inspectori generali din diverse agenţii, spunând că şi-a pierdut încrederea în ei. Trei dintre aceştia, printre care şi Glenn Fine, erau membri în Comisia de monitorizare a răspunsului la pandemie (PRAC), înfiinţată de Congres, iar alţi doi - Michael Atkinson, din comunitatea de informaţii, şi Steve Linick, din Departamentul de Stat - participau la anchete în care erau implicaţi preşedintele sau aliaţi ai săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.