Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorul ISU George Matei, arestat preventiv

ISU

Inspectorul ISU George Matei a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile. Decizia a fost luată marți, 10 noiembrie, de instanță la cererea procurorilor.

El a fost reținut în cursul zilei de luni pentru tragedia din clubul Colectiv pentru abuz în serviciu. Antonia Radu, inspector la Serviciul de Prevenire din cadrul ISU București, a fost plasată în arest la domiciliu.

Cei doi au fost audiați după ce patronii clubului Colectiv au declarat că a venit în control la club la sfârșitul anului trecut.

Procurorii DNA anunțau, printr-un comunicat de presă, că Radu Antonina și Matei George, ofițeri-inspectori cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București, în perioada septembrie 2014 - primăvara anului 2015, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că S.C. Colectiv Club S.R.L. București desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu.

Concret, cei doi inculpați au permis funcționarea în continuare a societății în condițiile constatate și nu au întreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate din acest punct de vedere, aducându-se astfel atingere drepturilor și intereselor legitime ale mai multor persoane fizice și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Procurorii DNA precizează că deși au făcut mai multe deplasări la S.C. Colectiv Club SRL, Radu Antonina și Matei George Petrică nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej și nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate comercială să fie luată în evidență de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență București, ca funcționând fără aviz/autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

Prin aceasta s-a asigurat obținerea unui folos necuvenit în sumă de 62.298 lei pentru S.C. Colectiv Club S.R.L. București, reprezentând profitul pe care această societate l-a realizat de la începerea funcționării până la data dezastrului 30.10.2015.

În același dosar cei trei patroni ai clubului Colectiv, care au fost arestați preventiv, cer să fie eliberați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.