Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanța a decis: Încă 30 de zile de arest preventiv

judecator (1)

Fostul premier moldovean Vlad Filat va rămâne în arest încă 30 de zile, au decis joi judecătorii, dând astfel curs demersului procurorilor anticorupţie, care au cerut prelungirea mandatului de arest până pe 13 ianuarie, informează agenţia de presă Unimedia şi Radio Chişinău.

Hotărârea a fost pronunţată de Judecătoria cartierului Buiucani din Chişinău, în lipsa inculpatului.

Citeşte şi: SCANDAL SEXUAL cu un fost premier: A fost filmat în pat cu o jurnalistă în timp ce vorbea cu Băsescu

În motivaţia solicitării de a prelungi mandatul de arest, procurorul Adriana Beţişor a menţionat riscul ca Vlad Filat să influenţeze martorii în cazul în care ar fi pus în libertate. Ea a declarat că, deocamdată, nu se cunoaşte data la care dosarul fostului premier va fi trimis în judecată, întrucât este unul foarte complex.

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a reclamat din nou condiţiile de detenţie în care se află clientul său, a calificat decizia instanţei ca fiind nemotivată şi a anunţat că o va ataca în instanţa ierarhic superioară.

Citește și: PONTUL pe care Laura Codruța Kovesi îl dă celor care ajung la DNA: Cum se pot apăra eficient

La 15 octombrie, procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a cerut ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Vlad Filat, care potrivit lui Gurin ar fi implicat în frauda bancară de la Banca de Economii (BEM). Ulterior însă, procurorii au precizat că fostul premier este învinuit de corupţie şi trafic de influenţă, nefiind vorba despre dosarul BEM.

În 18 octombrie, cu doar câteva ore înainte de expirarea primului termen de reţinere (72 de ore), Judecătoria Buiucani a emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. În data de 11 noiembrie, judecătorii au acceptat solicitarea procurorilor anticorupţie care au cerut prelungirea mandatului de arest a deputatului PLDM cu încă 30 de zile.

Citește și: EXCLUSIV Probele VIDEO pe care le au procurorii despre Ioan Oltean și Crinuța Dumitrean

Vlad Filat respinge acuzaţiile, susţinând că este vorba de un dosar politic. La 30 noiembrie, fostul lider liberal-democrat a intrat în greva foamei, iar în 7 decembrie avocatul său a depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Citește și: STENOGRAME Cum acționa rețeaua Truică-Andronic-Marcovici: NU trebuie să vorbim...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.