Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romsilva e cu ochii pe pădurile ei - A cerut și a fost admisă ca apelant în dosarul retrocedărilor nelegale

Romsilva
brazi romsilva

Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a stabilit, marți, ca Direcția Silvică Bacău să fie apelant în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure în care sujnt judecați pentru fapte de corupție deputați, judecători și un fost ministru.

La termenul de marți judecătorii au discutat o cerere a Direcției Silvice Bacău, parte civilă în acest dosar, de admitere și de introducere în cauză a apelului făcut de această unitate.

Consilierul care a reprezentat Direcția Silvică Bacău a spus în fața judecătorilor că ”se impune introducerea în cauză ca apelant”, pentru că Direcția Silvica Bacău e cea care a și formulat cererea de parte responsabilă civilmente”.

DNA, care nu mai are apel în cauyă după ce i-a fost restras de fostul șef al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost de acord cu cerere Direcției silvice.

Avocații în schimb s-au opus și au spus că ”este ieșit din logica firească ca dacă statul roman in integrum participă la dosar prin Ministerul Finanțelor Publice, ca o susbsidiară îndepărtată a sa să vina și să dubleze acțiunea MFP”.

La final judecătorii au stabilit că și Direcția Silvică Bacău este apelant în acest dosar astfel că poate pune concluyii pe fondul dezbaterilor.

Miza Romsilva și  Direcției Silvice Bacău o reprezintă zecile de mii de hectare de pădure pretin nelegal retrocedate. Concret, dacăp s-ar contata de către judecători că respectiva procedură de retrocedare a fost una corectă, suprafețele uriașe ar putea ieși din patrimoniul celor două instituții și ajunge intr-un mediu privat.

Următorul termen de judecată în acest dosar va avea loc în 7 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.