Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanța decide dacă menține amenda pentru Klaus Iohannis, după ce a folosit termenul 'penali'

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Curtea de Apel București ar putea decide, vineri, dacă menține amenda de 2.000 de lei dată președintelui României, Klaus Iohannis de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru folosirea termenului penali.

"Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA", este declarația care i-ar putea aduce amenda președintelui.

CNCD a fost sesizat pe 19 februarie de site-ul luju.ro.

Citeste si Teodorovici, critici dure pentru UE - Informațiile din raportul de țară, puse în context nefavorabil. Vorbim de familie europeană, dar fiecare e pentru el

"Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în cadrul ședinței de soluționare a petițiilor din data de 09 mai 2018, a adoptat următoarea hotărâre:

Utilizarea termenului "penali” de către președintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fara a fi condamnați, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravențională în cuantum de 2000 lei.

Vot 5 la 4

(..)

Colegiul director recomandă ambelor pesoane să evite formulările care sunt de natură să afecteze dreptul la demnitate a persoanelor cercetate penal și în cazul cărora nu există o hotârâre judecătorească definitivă și irevocabilă", se arata in comunicatul CNCD din mai 2018.

Președintele CNCD, Csaba Asztalos, a votat impotrivă. “Eu am votat împotrivă; declarația e larg în limita libertății de exprimare”, a spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.