Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanța din Rusia a ordonat celei mai mari bănci din țară să deblocheze serviciile de cont către un client care utiliza Bitcoin

feedbinary.com
bitcoin criptomonede rusia

Starea reglementării criptomonedelor din Rusia a luat o altă întorsătură, întrucât o instanță locală a ordonat celei mai mari bănci din țară să reia sprijinul pentru un comerciant Bitcoin ( BTC ).

Curtea regională Sverdlovsk, o instanță din cel de-al patrulea oraș ca mărime din Rusia, Ekaterinburg, a ordonat lui Sber, cunoscut anterior ca Sberbank, să deblocheze serviciile de cont către un client implicat în tranzacționarea bitcoin, potrivit unui anunț oficial de luni. Conturile bancare ale clientului au procesat mai multe tranzacții asociate tranzacțiilor pe bursele de criptomonede din mai până în august 2020.

Sber a blocat accesul individului la conturile sale bancare, invocând activități de tranzacții suspecte și politicile de combatere a spălării banilor. De asemenea, banca a refuzat să reia serviciul după ce clientul a încercat să recâștige accesul la conturile sale, oferind informații detaliate despre tranzacțiile sale Bitcoin pe platformele de tranzacționare criptografice.

Clientul a depus ulterior o plângere la o instanță a orașului și apoi o recurs la instanța regională Sverdlovsk, acuzându-l pe Sber că a încălcat drepturile consumatorilor.

Conform celei mai recente hotărâri pronunțate de instanța regională Sverdlovsk, Sber nu a avut niciun motiv să continue să blocheze serviciul de cont și să limiteze accesul clientului la bancare la distanță și carduri bancare după ce clientul „a dezvăluit semnificația economică a tranzacțiilor și a indicat sursa fondurilor”.

Citește și Crypto.com permite retrageri de USDC pentru utilizatorii din întreaga lume

Instanța a decis că Sber trebuie să deblocheze cardurile bancare ale clientului și să reia serviciile bancare la distanță, ordonând, de asemenea, băncii să ramburseze costurile legale ale clientului. Instanța a respins în continuare cererea clientului pentru despăgubiri morale, menționând că reclamantul „nu și-a folosit conturile bancare și cardurile în scopuri care prevăd posibilitatea compensării daunelor morale în legătură cu încălcarea drepturilor de proprietate”.

Sber este o bancă rusă deținută de stat și cea mai mare instituție bancară din țară. Banca este cunoscută pentru că susține o poziție negativă față de Bitcoin, CEO Herman Gref susținând că criptomonedele precum BTC sunt cel mai riscant tip de investiție alături de piața de capital. Critica lui Sber față de Bitcoin vine în concordanță cu o atitudine anti-criptografică a băncii centrale a Rusiei, care ar fi refuzat băncile locale să ofere servicii de criptare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.