Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Încă o instanță anulează închiderea sălilor de fitness. Guvernul nu a putut demonstra riscul de focar

adevarul.ro
sala forta fitness gym

Un operator fitness din Timișoara a obţinut în instanță anularea suspendării activităţii în starea de alertă, scrie Adevărul, după și o instanță din Cluj a decis la fel.

Smartfit Timişoara a atacat la Curtea de Apel Timișoara Hotărârea de Guvern care a blocat activitatea sportivă în zeci de localităţi din întreaga ţară.

Reprezentanţii celui mai mare operator fitness din vestul ţării spun că centrele de sănătate şi sălile de sport au fost închise discriminatoriu faţă de alţi operatori economici care desfăşoară activitate în spaţii închise (saloane cosmetică, frizerie etc.) şi fără o analiză de risc punctuală.

„Nutresc speranţa că şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va da dovadă de aceeaşi rapididate în soluţionare şi înţelegere corectă şi justă a cauzei când va pronunţa soluţia definitivă urmare a căreia se vor putea redeschide sălile de fitness” a spus avocatul Paul Ciucur, reprezentantul Smartfit.

La dosar au fost cerute de la DSP şi Ministerul Sănătăţii situaţii care să demonstreze dacă au existat focare de Covid-19 la sălile de sport din judeţ sau din ţară, iar respectivele instituţii au răspuns că nu au existat şi nu au fost efectuate anchete epidemiologice.

„Trăim vremuri foarte tulburi în care este nevoie de intervenţia instantelor pentru a putea face sport, un drept fundamental al oricărui om. Am arătat de sute de ori că mişcarea fizică este un aliat în lupta împotriva virusului, dar am fost închişi abuziv din nou şi din nou până când operatorii de fitness au ajuns în pragul epuizării mentale şi financiare, iar clienţii stau acasă cu sănătatea şubrezită” a spus Cosmin Şorban, acţionar majoritar Smartfit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.