Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanţa obligă CJ Covasna să îndepărteze steagul secuiesc din sala de şedinţe

steag secui

Tribunalul Covasna obligă Consiliul Judeţean, prin sentinţa pronunţată joi, să îndepărteze steagul secuiesc arborat în sala de şedinţe a instituţiei. Instanţa a admis acţiunea Prefecturii Covasna care a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean privind acceptarea donaţiei unui steag secuiesc din partea Partidului Civic Maghiar, donaţie condiţionată de arborarea acestuia în spaţiul public, şi a dispus înlăturarea drapelului din sala de şedinţe.

În sentinţa postată joi pe site-ul Tribunalului Covasna se menţionează că instanţa 'anulează hotărârea Consiliului Judeţean Covasna (...) privind acceptarea ofertei de donaţie a unui bun mobil, anulează contractul de donaţie ( ...) şi obligă pârâţii, respectiv Consiliul Judeţean Covasna şi preşedintele Consiliului Judeţean, să îndepărteze steagul albastru-auriu al Ţinutului Secuiesc din Sala mare de şedinţă a Consiliului Judeţean Covasna'. Totodată, se arată că soluţia poate fi atacată în recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu a declarat pentru Agerpres în urmă cu câteva luni, în momentul introducerii acţiunii instanţă, că steagurile nerecunoscute legal, cum este cel secuiesc, nu pot fi arborate pe clădirile publice ori în incintele acestora, lucru confirmat şi de o serie de sentinţe judecătoreşti rămase definitive. Steagul secuiesc a fost donat Consiliului Judeţean de către liderul Partidului Civic Maghiar Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, în luna februarie, şi a fost arborat în sala de şedinţe a instituţiei. Kulcsar a declarat în repetare rânduri că cererea Prefecturii este 'revoltătoare' şi că nu înţelege de ce steagul secuiesc, reprezentativ pentru comunitatea maghiară din judeţ, nu poate sta alături de cel al României şi al Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.