Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instituția voluntariatului de la sectorul 1 - strategia prin care `gașca lui Clotilde Armand` pune stăpânire pe primărie

Inquam Photos
Clotilde Armand

Clotilde Armand și apropiații ei se comporta ca și cum au luat Primăria Sectorului 1 pe persoană fizică sau, cel mult, în familie. După faimoasa întâlnire cu Romprest în care a mers însoțită de soț și soacră, apar noi informații despre modul abuziv în care apropiați ai primăriței intră cu bocancii peste instituții subordonate primăriei, cer informații și dau ordine, fără să aibă vreo calitate care să le ofere pârghiile legale.

Strategia USR de a acapara primăria Sectorului 1 include, frumos ambalat, un grup de voluntari care merg constant în direcțiile sau instituțiile de interes ale Primăriei, cum ar fi ADP, Poliția Locală sau direcția de Urbanism. Folosindu-se de influența primarului, care îi prezintă drept consilieri personali, aceste persoane solicită documente, rapoarte, ba chiar cer directorilor să inițieze proiecte de HCL după dorințele lor, fără dezbateri publice sau documente justificative, susțin surse din cadrul primăriei.

Interesant este că voluntarii nu au rețineri în a declara că ei vor controla respectivele direcții, susțin aceleași surse care ar fi primit mail-uri în acest sens.

Să luăm un exemplu elocvent: Cornel Bărbuț, candidat USR la Consiliul Local, neales, dar care pare că va primi un premiu de consolare - conducerea ADP. Primul aspect care atrage atenția este faptul că acest personaj este CEO VegaComp, companie care se ocupă printre altele și de softuri de parcare și de smart city. Se spune că acesta solicită informații de la ADP privind locurile de parcare, într-o manieră imperativă, aproape șocantă ținând cont că vine de la o persoană din afara primăriei. Interesant este că fix aceeași persoană, în noiembrie (când Clotilde nu era încă învestită ca primar) ar fi trimis ADP propuneri pentru servicii de consultanță în vederea elaborării strategiei de parcări a Sectorului 1, pentru „doar” 3000 de euro.

Acum, când marea familie USR s-a instalat confortabil pe fotoliile celei mai bogate administrații din România, domnul Bărbuț a găsit și metode să aibă acces la informații din interior, ceea ce îi oferă un avantaj competitiv clar față de orice altă companie din domeniu care ar putea oferi servicii similare. Oare strategia pe care o cere de la angajații ADP, pentru a fi supusă aprobării Consiliului Local, este în interesul cetățenilor sau ale firmelor apropiate USR? La cum arată lucrurile, posibil să fie mai aproape a doua variantă…

Priviți un pic triunghiul care s-ar lega între Cornel Bărbuț și parcările din Sectorul 1: el solicită informații de la ADP, fără să aibă calitate, el lucrează la noua organigramei, el are firmă de soft-parking și tot el oferă servicii de consultanță contra-cost pentru elaborarea strategiei. Căci și voluntariatul are o limită, nu?!

Și apropo de organigrama nouă, se pare că zilele acestea se lucrează intens la noua reorganizarea ADP, de unde (șocant) dispare un post de director-adjunct și apare poziția de Smart City Manager. Sursele noastre spun că în familia USR-PLUS e o singură persoană cu experiență și chiar firmă în domeniu, conectat constant la informațiile din ADP și apropiat de capul familiei, doamna primar. Sau cel mult un prieten, care să aibă lesa scurt și conexiune directă la neprețuitele cunoștințe ale specialistului cu pricina.

Pentru cine mai are nevoie de concluzii, putem spune fără emoții că doamna Clotilde Armand dezvoltă o caracatiță pe care și PSD ar fi invidios. Doar pentru că este eficient, organizat și bine închegat în jurul unei singure persoane. Iar instituția voluntarilor pare să devină mai importantă decât toți specialiștii din USR-PLUS la un loc. După jaful PSD, fix asta mai lipsea celui mai bogat UAT din România...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.