Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul de Psihiatrie 'Socola" din Iaşi vrea să atragă finanţări de două milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii electrice

vivafmiasi.ro
socola iasi

Managerul Institutului de Psihiatrie "Socola" Iaşi, dr Cristina Dobre, a declarat că a depus documentaţia tehnică pentru obţinerea unei finanţări de aproximativ două milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea infrastructurii electrice, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, proiectul, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, va fi finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020. Proiectul vizează instalaţiile electrice din şapte clădiri ale Institutului de Psihiatrie Socola, aflate pe şoseaua Bucium 36. Instalaţiile electrice datează din urmă cu circa un secol, iar de atunci s-au făcut doar lucrări de reparaţii curente sau de avarie.

"Instalaţiile electrice ale Institutului de Psihiatrie 'Socola' Iaşi prezintă un grad de uzură avansat, fapt determinat de perioada îndelungată de funcţionare, de circa 90 de ani de la darea în exploatare. Majoritatea elementelor componente ale instalaţiilor şi-au depăşit durata de viaţă, iar instalaţiile, în ansamblul lor, au depăşit durata normală de funcţionare. Acest lucru impune intrarea acestora în reparaţie capitală, pentru asigurarea funcţionării la un nivel de performanţă ridicat, prin înlocuirea echipamentelor şi a instalaţiilor şi, implicit, modernizarea acestora, pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii medicale şi pentru creşterea siguranţei pacienţilor şi a personalului medical", a declarat managerul Institutului de Psihiatrie Socola, dr Cristina Dobre.

Aceasta a precizat că astfel se doreşte sistematizarea distribuţiei energiei electrice, eliminarea improvizaţiilor, înlocuirea cablurilor şi conductoarelor, înlocuirea tablourilor electrice de distribuţie, modernizarea sistemului de iluminat, introducerea corpurilor de iluminat eficiente şi a controlului automat al iluminatului. De asemenea, proiectul prevede instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii.

"Pentru a împiedica blocarea infrastructurii medicale disponibile şi, implicit, afectarea dreptului la sănătate pentru pacienţii care necesită internare, Institutul de Psihiatrie Socola Iaşi a considerat esenţiale evaluarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii instalaţiilor electrice, precum şi instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală. Investiţia implică înlocuirea a 82,3 kilometri de cabluri, 1.644 corpuri de iluminat, 1.238 de prize, 35 de tablouri electrice, 7 paratrăsnete şi 35 de prize de pământ", a explicat dr. Dobre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.