Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul Naţional de Statistică: 'Producţia industrială a scăzut în noiembrie 2019 cu 5,6%, ca serie brută, faţă de 2018'

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

În luna noiembrie 2019, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 2,8% ca serie brută şi cu 0,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor anunţate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS), care precizează că, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută, cât şi caserie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,6%, respectiv cu 7,7%, potrivit news.ro.

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială a scăzut cu 2,2% ca serie brută şi cu 3,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

"În luna noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 2,8%, ca urmare a scăderilor industriei prelucrătoare (-4,1%) şi industriei extractive (-3,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 7,1%", informează INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,2%, ca efect al scăderilor înregistrate deindustria extractivă (-1,8%) şi de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,3%).

Accident MORTAL - Au intervenit o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD și 10 pompieri

Industria prelucrătoare a rămas la acelaşi nivel, arată datele INS.

"Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 5,6%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,5%), industria extractivă (-5,5%) şi industria prelucrătoare (-5%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 7,7%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,1%), industriei extractive (-5,4%) şi industriei prelucrătoare (-4,6 %)", arată INS.

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială (serie brută )a fost mai mică cu 2,2%, ca efect al scăderilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,7%), industria extractivă (-2,7%) şi industria prelucrătoare (-1,9%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 11 luni din 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, a scăzut cu 3,3%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,6%, industria extractivă cu 2,7% şi industria prelucrătoare cu 2,3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.