Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul Naţional de Statistică: Productivitatea muncii în industrie a crescut cu 12,1% de la începutul anului

Cristi Șelaru
INS Institutul Național de Statistică

Productivitatea muncii în industrie a crescut, în primele nouă luni ale acestui an, cu 12,1%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Pe sectoare de activitate s-au înregistrat creşteri în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,8%), industria prelucrătoare (+12,6%) şi industria extractivă (+1,9%).

Productivitatea pe marile grupe industriale a crescut la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor de capital (+19,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+16,9%), industria energetică (+15,2%), industria bunurilor intermediare (+8,8%) şi industria bunurilor de uz curent (+3,9%).

Faţă de luna precedentă, în septembrie 2021 productivitatea muncii în industrie s-a majorat cu 10,9% datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+14%) şi din industria extractivă (+3,7%).

Productivitatea muncii a scăzut la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, cu 4,4%.

Pe marile grupe industriale productivitatea muncii a avut următoarele evoluţii: industria bunurilor de capital (+21,5%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+13,5%), industria bunurilor intermediare (+10,1%), industria bunurilor de uz curent (+9,9%), industria energetică (-3%).

Comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, în septembrie 2021 productivitatea muncii în industrie a scăzut cu 4,1% ca urmare a diminuărilor înregistrate de industria prelucrătoare (-5,7%) şi industria extractivă (-0,3%), potrivit Agerpres.ro.

Productivitatea muncii în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 8,6%.

Pe marile grupe industriale, productivitatea muncii a scăzut în industria bunurilor de capital (-15,3%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-9,7%), a rămas la acelaşi nivel în industria bunurilor intermediare şi a crescut în industria energetică (+11,2%) şi industria bunurilor de uz curent (+1,3%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.