Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul pentru Finanţe Internaţionale anunță un dezastru pentru economia mondială: riscul de recesiune a crescut

kafkadesk.org
recesiune faliment

Institutul pentru Finanţe Internaţionale şi-a redus la jumătate previziunile de creştere a economiei mondiale în 2022, invocând efectele economice ale invadării Ucrainei de către Rusia, răspunsul Chinei la epidemia de Covid-19 şi o politică monetară mai strictă în Statele Unite, transmite Reuters.

De asemenea, Institutul se aşteaptă ca fluxurile de capital către pieţele emergente să scadă cu 42% faţă de anul trecut, informează News.ro.

Pe baza noilor sale estimări, grupul bancar global a declarat că riscul de recesiune a crescut, deoarece se aşteaptă ca creşterea reală să stagneze.

”Slăbiciunea are o bază largă şi lasă o marjă mică de eroare. Riscul de recesiune globală este ridicat. În acest context, ne aşteptăm ca fluxurile de nerezidenţi către pieţele emergente să încetinească semnificativ”, au scris economiştii Institutului într-un raport”.

Institutul şi-a redus prognoza pentru creşterea PIB-ului global la 2,3%, de la 4,6%, Pentru G3, care include Statele Unite, zona euro şi Japonia, creşterea din acest an ar urma să fie de 1,9%.

În China, creşterea economică ar urma să încetinească de la 5,1% la 3,5%.

”Valul Omicron din China este mai perturbator decât am anticipat şi va avea un impact substanţial asupra creşterii şi fluxurilor de capital”, potrivit Institutului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.