Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul Regional de Oncologie Timişoara prinde contur: o nouă etapă a fost îndeplinită

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca
Spitalul Clinic de Urgență Floreasca salon

O comisie de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş a recepţionat, joi, ultima etapă a serviciilor de actualizare a temei de proiectare şi elaborare a studiului de fezabilitate pentru realizarea Institutului Regional de Oncologie Timişoara (IROT), informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, a anunţat că, după încheierea acestui stadiu procedural, vor demara etapele de proiectare şi execuţie a IROT, obiectiv cu impact major pentru sănătatea publică.

Varianta aleasă a fost cea de consolidare şi remodelare a clădirii existente pe Calea Torontalului din Timişoara, incluzând şi o extindere a acesteia.

Spitalul va avea un total de 384 de paturi pentru spitalizarea continuă a pacienţilor, la care se adaugă 55 de paturi pentru spitalizare de zi, 55 de paturi pentru chirurgie de zi, 20 de paturi pentru terapie intensivă şi 10 paturi în cadrul Centrului pentru transplant medular şi afereză celule stem, ajungând la un total de 524 de paturi.

"Institutul de Oncologie Timişoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional, acesta urmând a fi un centru de excelenţă în specialitatea oncologie, care va polariza cazurile dificile din regiune şi va adăposti un important sector de cercetare şi inovare în acest domeniu, pentru a oferi pacienţilor acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat", a menţionat Cornelia Bubatu.

Proiectul de construire a unui institut oncologic la Timişoara a demarat în urmă cu aproape 15 ani şi se estima că investiţia s-ar ridica la peste 500 de milioane de lei.

Înainte de pandemie, în judeţul Timiş erau luaţi în evidenţă în jur de 15.000 de bolnavi de cancer, anual apărând în jur de 2.300 de noi cazuri. Cele mai frecvent afectate organe sunt la femei - sânii şi colul uterin -, iar la bărbaţi - aparatul respirator, în special plămânii, colonul, rectul şi prostata. În prezent, secţiile de oncologie din sistemul public timişorean fiinţează în mai multe locuri improprii şi cu o capacitate insuficientă şi deservesc pacienţi din toată zona de vest a ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.