Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutului Naţional de Statistică: 'Costul orar cu mâna de lucru în întreaga economie a crescut cu 2,6% în zona euro'

Agerpres
someri somaj

Costul orar cu mâna de lucru în întreaga economie a crescut cu 2,6% în zona euro şi cu 3,1% în UE, în trimestrul al treilea 2019 comparativ cu perioada similară a lui 2018, în rândul statelor membre cea mai mare creştere anuală fiind înregistrată şi România, 13,2%, potrivit datelor publicate luni de Oficiul european de statistică (Eurostat), potrivit Agerpres.

Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile şi costurile non-salariale, precum contribuţiile sociale plătite de angajatori. În România, costurile salariale au înregistrat o creştere anuală de 13,2% în trimestrul al treilea, iar costurile non-salariale au înregistrat o creştere anuală de 12,1%.

Vezi și: Prim-ministrul Orban face anunţul aşteptat: Legea bugetului de stat, prin angajarea răspunderii Guvernului dacă PSD nu face pe placul PNL

Avansul costurilor cu forţa de muncă în România s-a produs în principal pe fondul creşterii cu 14,2% a costului orar al forţei de muncă în sectorul de non-business, la care se adaugă o creştere de 12,8% a costului orar al forţei de muncă în sectorul de business, în ambele cazuri fiind vorba de creşteri mult peste media europeană, 2,9% respectiv 3,1%. Pe sectoare ale economiei, în România costul orar cu forţa de muncă a crescut cu 21,1% în construcţii, cu 12,5% în sectorul serviciilor şi cu 11,6% în industrie.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, indicele trimestrial al costului orar al forţei de muncă este un indicator pe termen scurt care permite evaluarea tendinţelor costurilor orare suportate de angajator cu forţa de muncă salariată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.