Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insula Corfu și-a cinstit ocrotitorul spiritual, Sf. Spiridon chiar de ziua sa

spiridon

Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei a fost cinstit în ziua sa de pomenire la Catedrala „Sfântul Spiridon” din insula Corfu al cărei ocrotitor este, conform basilica.ro

© imcorfu.gr

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Nectarie, Mitropolit de Corfu, Paxos şi insulele Diapontice (Biserica Greciei), și de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioanichie, Mitropolit al Muntenegrului și Litoralului (Patriarhia Serbiei).

© imcorfu.gr

În cuvântul rostit, Mitropolitul Nectarie a subliniat că  Sfântul Spiridon a răspuns cinstei pe care Dumnezeu i-a făcut-o omului, creându-l după chipul și asemănarea Sa.

© imcorfu.gr

„Sfântul Spiridon a sporit iubirea pe care Dumnezeu i-a dăruit-o omului, și-a înmulțit talanții și a arătat că a înțeles că viața sa este darul harului lui Dumnezeu. Sfântul Spiridon și-a dat seama de paternitatea lui Dumnezeu și a devenit diacon al voinței Sale”.

„Omul modern abandonează relația cu Dumnezeu și caută îndumnezeirea lui însuși, fără să vadă că realizările sale nu pot scuti oboseala pe care o simte de falsele promisiuni și tirania ideilor și sistemelor care Îl alungă pe Dumnezeu din viața noastră”.

„De aceea, avem nevoie de o revenire la relația noastră cu Dumnezeu, de o imitare a vieții sfântului și de un început de pocăință în viața noastră”, a îndemnat ierarhul grec.

Catedrala „Sf. Spiridon” – Corfu

Catedrala „Sfântul Spiridon”, cea mai renumită biserică din Corfu, a fost construită în anul 1589.

Catedrala este construită în formă de navă. Biserica este pictată în stil renascentist, reprezentând scene din viaţa Sfântului Spiridon.

În biserică, într-o parte se află racla de argint decorată cu pietre preţioase, în care sunt aşezate moaştele Sfântului Spiridon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.