Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Insulele Feroe dau startul vânătorii de cetacee

wikimedia.org
insulele feroe steag

Controversata vânătoare de cetacee din Insulele Feroe a început, peste 500 de animale fiind deja ucise de la începutul sezonului, a anunţat joi administraţia locală a acestui teritoriu danez autonom din Atlanticul de Nord, informează AFP.

O "tradiţie ancestrală" în Insulele Feroe, "grind" sau "grindadrap" constă în împingerea cu bărcile a unui banc de cetacee mici într-un golf şi în încercuirea acestora. Cetaceele cad apoi în mâinile pescarilor rămaşi pe uscat, care intră în apă până la brâu şi le măcelăresc cu cuţitele, potrivit Agerpres.

Imaginile cu apele înroşite de sânge ale oceanului şi cu rândurile de mamifere sacrificate provoacă în mod regulat indignare în rândul activiştilor pentru drepturile animalelor.

Feroezii care apără această tradiţie reproşează mass-media şi ONG-urilor străine că nu le respectă cultura insulară, în care pescuitul şi tradiţiile joacă un rol central. Aceştia ucid circa 800 de balene pilot pe an.

În 2022, guvernul a limitat la 500 numărul delfinilor cu laterale albe care pot fi vânaţi, în urma sacrificării a 1.423 de exemplare, un număr "neobişnuit de mare", care i-a şocat pe mulţi, chiar şi pe localnici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.