Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire a lui George Ciamba de la MAE cu ministrul interimar de Externe al Slovaciei: S-a discutat despre securitatea energetică a regiunii

MAE

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul interimar al afacerilor externe al Republicii Slovace, Ivan Korcok, vineri, în marja conferinţei de securitate de la Munchen, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Pe agenda convorbirilor celor doi oficiali s-au aflat teme de interes bilateral, aspecte de actualitate ale politicii europene, de securitate, regionale şi internaţionale, cu accent pe viitorul Uniunii Europene/Brexit, relaţiile UE şi NATO cu Rusia, viitorul Politicii Europene de Vecinătate, arată sursa citată, conform Agerpres.

Cele două părţi au subliniat dorinţa şi angajamentul de continuare, pe parcursul acestui an, a dialogul politico-diplomatic la nivel înalt şi tehnic, precum şi oportunităţile de colaborare în contextul aniversării, de către cele două ţări, a Centenarului statalităţii lor. Secretarul de stat român a evocat legăturile culturale şi istorice care unesc cele două ţări şi rolul important al minorităţii slovace din România în substanţierea relaţiei bilaterale.

Totodată, înalţii oficiali au afirmat necesitatea consolidării securităţii energetice regionale şi a diversificării surselor şi rutelor de transport energetic, precizează MAE. Conferinţa de securitate de la Munchen se încheie duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.